Gesproken boeken

Gesproken boeken zijn een geweldig alternatief voor wie kampt met een leesbeperking.

Naast de gewone luisterboeken op cd hebben we ook een collectie daisy-boeken, dit zijn gesproken boeken op cd-rom met extra mogelijkheden.

Luisterpunt en Ik haat lezen bieden daarnaast de mogelijkheid daisy-boeken te streamen of te downloaden op eigen toestellen.

Daisy-boeken

Luisterpunt affiche 300px

De bib van Diksmuide beschikt over een uitgebreid aanbod Daisy- boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen met een leesbeperking.

Daisy-boeken zijn gesproken boeken op cd-rom met extra mogelijkheden, zoals bladeren, stukken opnieuw beluisteren, het tempo bepalen, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enz.

Om een Daisy-boek af te spelen heb je een Daisyspeler nodig, een toestel dat je kan lenen in de bib, vraag er naar aan de balie. Personen met dyslexie zijn gebaat met de digitale luisterboeken van Luisterpunt. De Daisysoftware maakt het mogelijk om de voorleessnelheid van de boeken aan te passen, zodat kinderen en jongeren met dyslexie perfect kunnen lezen en luisteren tegelijk.

De Daisy-boeken zijn eveneens te beluisteren met een cd-of dvd-speler met mp3-ondersteuning, en met een mp3-speler, maar deze zijn niet speciaal aangepast aan de navigatiemogelijkheden van Daisy-boeken en zijn dus minder gebruiksvriendelijk.

Vind je niet wat je zoekt ?  Wij kunnen jouw daisy-boek aanvragen bij de Luisterpunt Bib, of je kan zelf lid worden van Luisterpunt en je daisy-boeken downloaden van hun website of streamen via een vaste pc of laptop.  Klik hier voor deze dienstverlening van Luisterpunt.

 

Ik haat lezen logo

Dyslexie aanpakken

Ik haat lezen” is een veelgehoorde uitspraak bij kinderen met dyslexie. Maar Luisterpuntbibliotheek en Eureka ADIBib vinden lezen te belangrijk. 

Daarom voeren ze samen campagne om luisterboeken onder de aandacht te brengen bij kinderen met dyslexie. Ze willen kinderen en jongeren aanzetten om te lezen, vooral met hun oren. Zodat lezen voor hen toch wat eenvoudiger wordt en we samen “ik haat lezen” kunnen ombuigen naar “mag ik nog een boek?”.  

Heb je zelf te maken met dyslexie, neem dan zeker een kijkje op hun website. 

 

Anderslezen logo

Maak van je tablet of smartphone een Daisy-speler!

Ken jij de anderslezen-app al? Met deze gratis app maak je in een handomdraai een hippe Daisy-speler van je tablet of smartphone! Je kan genieten van dezelfde voordelen als een klassieke Daisy-speler: je kan het boek trager of sneller laten voorlezen, stiekem vooruit bladeren en nog veel meer.

De app is automatisch verbonden met de Mijn Luisterpunt-boekenplank, zodat je meteen kan beginnen lezen nadat je een boek hebt aangevraagd. Je kan je Daisy-boeken streamen, maar ook downloaden, zodat je ze altijd en overal kan lezen!  Lees hier verder hoe je te werk gaat.

 

Luisterboeken

Luisterboeken zijn gesproken boeken op een gewoon cd-schijfje en dus zonder de extra mogelijkheden van een daisy-boek.  Fijn om naar te luisteren tijdens een lange autorit of in je bed.  Ook te gebruiken als hulp bij het lezen : lees het boek en beluister gelijktijdig de cd. Ook van deze 'gewone' luisterboeken hebben wij een collectie voor jong en oud.

Daisyboeken