Omwille van de overschakeling naar een ander softwarepakket zijn er vanaf 1 februari tot en met 3 april geen IBL aanvragen mogelijk.
Dit geldt zowel voor aanvragen van andere bibliotheken aan ons, als voor aanvragen van onze leners.

Lees verder

Onze betaalautomaat gaat na meer dan twaalf werkjaren met pensioen. Eind maart 2020 wordt een nieuwe automaat geïnstalleerd waarmee énkel betalingen met de bankkaart zullen mogelijk zijn. Gedaan met muntjes zoeken, voortaan kan je eenvoudig lidge…

Lees verder

West-Vlaamse bibliotheken werken vanaf begin april met ‘Wise’, het nieuwe centrale bibliotheeksysteem voor Vlaanderen en Brussel.

Vanaf begin april 2020 krijgt de digitale dienstverlening van de meeste West-Vlaamse bibliotheken, waaronder de Diksmuidse bibliotheken, een upgrade. Vooral de bibliotheekmedewerkers zullen het verschil voelen. Boeken uitlenen en innemen, nieuwe leners inschrijven en alle andere taken die dagelijkse kost zijn in een bibliotheek worden betrouwbaarder, makkelijker, gebruiksvriendelijker én goedkoper.

Lees verder
Bourgondiers

Bart Van Loo schrijft boek over de Bourgondiërs

Bart Van Loo bracht zijn passie voor geschiedenis, cultuur en Frankrijk samen in het boek "De Bourgondiërs. Aartsvaders van de Lage Landen". De turf van 600 bladzijden swingt met zwier doorheen ruim 1000 jaar geschiedenis. Niet toevallig staat Filips de Goede op de cover.

Lees verder