"Achterflap" met Sven Speybrouck moet "goesting" geven om te lezen

Vandaag 23 april, op Wereldboekendag, begint op Langzullenwelezen.be, het boekenplatform van de VRT,  "Achterflap". Sven Speybrouck gaat in die reeks videogesprekken met lezers op zoek naar een goed …

Lees verder

Vlaams jeugdauteur Bart Moeyaert heeft op 2 april op de Bologna Children’s Book Fair de "Astrid Lindgren Memorial Award 2019" gekregen, de "Nobelprijs voor jeugdliteratuur" zeg maar. Daarmee verzilvert hij zijn zestiende (!) nominatie. Behalve de… Lees verder

Bart Van Loo bracht zijn passie voor geschiedenis, cultuur en Frankrijk samen in het boek "De Bourgondiërs. Aartsvaders van de Lage Landen". De turf van 600 bladzijden swingt met zwier doorheen ruim 1000 jaar geschiedenis. Niet toevallig staat Fi… Lees verder

Luc Deflo

Misdaadauteur Luc Deflo is overleden

Vlaams misdaadauteur Luc Deflo is op 26 november op 60-jarige leeftijd overleden in Mechelen. De schrijver was al een tijdje ernstig ziek. Deflo schreef in totaal 35 thrillers en is onder meer bekend van het speurdersduo Deleu en Bosmans. Collega Toni Coppers noemt hem "een meester in het opbouwen van pure spanning".

Lees verder
Wieringa

Tommy Wieringa wint BookSpot Literatuurprijs én Lezersprijs met 'De heilige Rita'

De 51-jarige Nederlandse schrijver gaat zowel met de prijs van de jury als die van de lezer aan de haal. Bij de prijs, die eerder ECI Literatuurprijs en AKO Literatuurprijs heette, hoort een geldbedrag van 50.000 euro.

Lees verder
Jos Pierreux

Jos Pierreux wint de Knack Hercule Poirotprijs 2018

Op de eerste dag van de Boekenbeurs in Antwerp Expo is auteur Jos Pierreux in de prijzen gevallen met zijn boek 'Niets erger dan spijt'.

Lees verder
Boekenpauw

Annet Schaap wint Boekenpauw

Op de Boekenbeurs in Antwerpen is bekendgemaakt dat "Lampje" van Annet Schaap en "Het gelukkige eiland" van Marit Törnqvist de Boekenleeuw en Boekenpauw winnen.

De Boekenleeuw en –pauw, ter waarde van 2.500 euro, zijn de prijzen voor kinder- en jeugdboeken in het Nederlandse taalgebied. Vlaamse en Nederlandse auteurs en illustratoren dingen mee.

Lees verder